לפעמים עדיף בלי בלוג

נדב

שלי יחימוביץ' זכתה לשבחים רבים כשפתחה בלוג, ובצדק. ערוץ תקשורת ישיר בין הנבחרים לבוחריהם הוא מבורך, וטוב שיחימוביץ' בחרה לעשות בו שימוש.

אלא שמעבר לברכות על הבלוג, צריך לראות גם מה מתפרסם. לאחרונה נתקלתי שם בקטע בשם 'ברק: ”לא נתמוך בתקציב“, שלקוח מ-nfc. פרסום חוזר של קטעי עיתונות העוסקים בפוליטיקאי הם פרקטיקה מקובלת באתרים כאלה – מי שאחראי על העדכונים מציב התרעת גוגל על שם הפוליטיקאי, ומעלה כל כתבת עיתונות שמציירת את הפוליטיקאי באור חיובי. אלא שכאן נשאלת השאלה – מה ×–×” אור חיובי?

הכתבה המדוברת עוסקת באיום של ברק לא לתמוך בתקציב אם לא תבוטל הקפאת הקצבאות ויבוטל הקיצוץ בהן. שלי מוזכרת בפסקה האחרונה של הכתבה:

ברק למעשה מצטרף לצורך כך למחנה החברתי במפלגתו. המחנה החברתי כולל את עופר עיני המקורב לברק ונמצא בראש צוות המו“מ של העבודה מול משרד האוצר בראשות השר רוני בר-און (שלו יחסי ידידות עם עיני), וכן את השר בנימין (פואד) בן-אליעזר וחברת הכנסת שלי יחימוביץ‘. ברק מתואם באופן מלא עם החברים במחנה זה.

הקטע ×”×–×” הוא מגוחך עד עצוב, מכמה בחינות: קודם כל, האמונה ×”'תמימה' ברצינות האיום של ברק, שלכולם ברור שהוא חלק מאיזה כיפוף ידיים מטופש בינו לבין אולמרט. שנית, הכריכה של פואד, ×¢×™× ×™, ברק ויחימוביץ' באיזה 'מחנה חברתי' היא לא פחות ממגוחכת. ואני בטוח ששלי תסכים איתי – היא מעולם לא הסתירה את דעתה על מידת הסוציאל-דמוקרטיה שברק ניחן בה, גם לא כשתמכה בו בפריימריז.

מהיכרות עם הבלוג של שלי, ברור לי איך קרה הדבר. שלי עצמה אינה עוסקת בעדכון הבלוג, וגם לא עוזריה הפרלמנטרים. המשימה הזו מופקדת בידי מתנדבים. כנראה שמתנדב קיבל התרעת גוגל, שם לב שמזכירים את שלי בהקשר חיובי (היא מהחברתיים!!1!) והעלה את הכתבה לבלוג.

אבל ההשתלשלות הזו לא מעניינת את הקורא – מה שמעניין אותו ×–×” התוצר הסופי. מבחינתי – כמנוי RSS לבלוג שלה – בלוג הוא אמצעי בדיוק כמו הודעה לעיתונות. מה שהתפרסם ב'בלוג של שלי יחימוביץ', כאילו בא מפיה של שלי.

אז מה קורה כשמופיעים שם דברים ששלי לא מזדהה איתם? האם אני צריך להאמין לפוסט שאומר '[לברק ולאיילון] אין כלל משנה כלכלית וחברתית סדורה, וכשהם מביעים את דעתם באופן אקראי על עניין כלכלי כזה או אחר, עמדתם רחוקה מאוד מעמדתנו ושפתם אינה שפתנו', או לפוסט שצוטט לעיל, שאומר שברק ויחימוביץ' הם שותפים למחנה החברתי במפלגה?

קשר עם הבוחרים זה דבר חשוב. הוא מעיד על מחוייבות ערכית, על הקשר עם האנשים שבחרו אותך לתפקידך ועם הערכים שבשמם עשו זאת. אבל אם הקשר הזה נעשה כלאחר יד, אולי עדיף בלעדיו?

6 Responses to “לפעמים עדיף בלי בלוג”

  1. נמרוד ברנע הגיב:

    בלוג, כמו אתר אינטרנט, כמו עיתון תנועתי או כל מדיום דומה הוא דבר חשוב ורלוואנטי כשהוא דורש עדכונים. העובדה שבבלוג של שלי יחימוביץ', הייתה פאשלה לאחרונה, לא אומרת שצריך לבטל אותו לאחר יד. אם הדבר חוזר על עצמו אז אולי צריך לשקול אותו מחדש או למנות את אחד העוזרים הפרלמנטרים לעדכון האתר או מתנדב אחר, אבל לא צריך לבטל את הבלוג לאחר יד.

    • נדב הגיב:

      חלילה לי מלבטל כלאחר יד.
      ניסיתי להדגיש שוב ושוב – שהרעיון הכללי של בלוג הוא מצויין, ואני מאוד בעד. הבעיה היא שאם לא שמים לב למה שמפרסמים – ×–×” רק גורם נזק.

  2. אני גם לא מתלהב מאופן העדכון של הבלוג שלה. זה גם לא מכובד להעתיק את התוכן המלא של כתבת העיתונות. פסקה אחת או שתיים זה מספיק.
    לזכותה ייאמר שמדי פעם יש שם עדכונים שכותבים המתנדבים ולא רק ציטוטים מהעיתונות. עדיין נראה שהעדכונים המשמעותים שלה עוברים במייל ולא בבלוג.

  3. […] לברכות על הבלוג, צריך לראות גם מה מתפרסם ומי מפרסם. נדב פרץ – הרהורים של אבא […]

  4. […] ×—×”"×› יחימוביץ' ספגה ביקורת קשה מרבים מתומכיה בשל תמיכתה באהוד ברק בסיבוב השני בפריימריס לראשות מפלגת העבודה ב-2007 (בסיבוב הראשון הביעה ברגע האחרון תמיכה מסויגת בעמיר פרץ, ונמנעה מחבירה אליו ואל חברי כנסת נוספים בעלי אוריינטציה ס"ד, שתמכו בעמי אילון בסיבוב השני). בעקבות הפריימריס בעבודה נוצרו במפלגה שני "מחנות חברתיים" (לפחות) – אחד בראשות עמיר פרץ, והשני בראשות יחימוביץ', עופר ×¢×™× ×™ ולפי כתבה אחת (שצוטטה באתר של יחימוביץ') אפילו ברק ובנימין בן אליעזר. […]

  5. […] אין רגע שבו ש"×™ לא עומדת למבחן, כל החלטה נחפרת  וכל מילה נבחנת  תחת זכוכית מגדלת. הביקורת המושמעת נגדה, ברובה […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1000900 דפים נצפים, 55 היום
329007 ביקורים, 24 היום
FireStats icon ‏מריץ FireStats‏