צנזורת אינטרנט – הרהורי כפירה

נדב

הרבה רעש יש בזמן האחרון בבלוגוספירה סביב חוק הצנזורה על האינטרנט של ×—"×› אמנון כהן מש"ס. (תקציר למי שלא שמע: כדי לגלוש ל'אתרים למבוגרים' נצטרך להצטייד באמצעי זיהוי ביומטרי – קורא טביעות אצבעות או סורק רשתית).

אני חייב להיות – שוב – מקלקל המסיבות התורן. לא בגלל שאני חושב שהחוק ×”×–×” ראוי – ×–×” חוק דרקוני ומפגר שמתאים למדינות שעוד לא למדו את משמעות המושג 'חופש מחשבה'. המאבק ×”×–×” מיותר, בגלל שזו כל המטרה של הצעת החוק.

בניגוד להרבה בלוגרים אחרים, אני לא חושב שחבר הכנסת הממוצע הוא טיפש. אמנון כהן, להערכתי, יודע בדיוק כמוני וכמוכם שהצעת החוק שלו היא הצעה לא ישימה, שלא תגיע לכדי מימוש לעולם.

כלומר, ×–×” תלוי בשאלה איך מגדירים מימוש. הצעת החוק הזו לא תגיע לשלב שבו אזרחים יצטרכו להתקין סורקי אצבעות כדי לצפות בסילביה וג'× ×” – ×–×” די ברור לכל המעורבים. מצד שני, בהחלט יש מצב שהצעת החוק הזו תגיע לכותרות מספיק פעמים, כדי שכולנו נדע מי ×–×” אמנון כהן ועד כמה הוא דואג לשמור על טהרת בנות ישראל. אותנו ×–×” ירגיז וירתיח; אבל אנחנו לא מעניינים אותו. מי שמעניין אותו, כמו כל פוליטיקאי (ובצדק) הוא ציבור הבוחרים שלו – וציבור הבוחרים שלו ישמע שהוא ניסה לחסום תכנים לא ראויים באינטרנט. עניין חופש הביטוי יטריד את הציבור ×”×–×”, כנראה, הרבה פחות. או במילים אחרות – אמנון כהן נכנס לסיפור ×”×–×” כדי לזכות ביחסי ציבור, וזה בדיוק מה שאנחנו נותנים לו כרגע, במנות גדושות.

האינדיקציה ×”×›×™ טובה שלי לסיכויים הנמוכים של החוק לעבור היא היעדר ההתנגדות מצד הנפגעות העיקריות מהחוק, לצד הציבור – ספקיות האינטרנט. אם החוק יעבור, הספקיות יאלצו להיכנס לסדרה לא פשוטה של השקעות בתשתית ובתוכנות סינון – ובכל זאת קולן לא נשמע נגד החוק. להערכתי, ×–×” רק בגלל שהן מעריכות שאין טעם לטרוח.

בקיצור, המאבק הציבורי רק יביא את אמנון כהן לכיסא שר בממשלה הבאה. עזבו אותו, ותעברו להתעסק במה שבאמת חשוב – לדוגמא, הצעת החוק של שר התקשורת לצנזור האינטרנט, שנראית הרבה יותר רצינית גם אם היא הרבה פחות פופוליסטית.

עדכון 2/6 – אבירם מסביר בלינמגזין למה החוק ×”×–×” בלתי אפשרי טכנולוגית משלוש סיבות שונות.

7 Responses to “צנזורת אינטרנט – הרהורי כפירה”

  1. דווקא אני ראיתי כמה התבטאויות של ספקיות אינטרנט כנגד ההצעה (אצל חנן מרוכזים קישורים, ואני מאמין שיש קישורים גם לכתבות כאלו).

    אני לא מבין מה אתה חושב יוצא לח"כ כהן מיחצי הציבור הללו. הרי הוא לא נבחר בפריימריז, ואת הרב עובדיה הוא לא צריך להרשים בהצעות חוק שעושות הרבה רעש בתקשורת החילונית. אז מה הוא הרוויח?
    צריך להקשיב לאלו שטוענים שכהן מפריח פה בלוני ניסוי עבור שר התקשורת אטיאס, שמקדם מצידו הצעות חוק קלות יותר לבליעה אך לא פחות מסוכנות לחופש שלנו, שעוברות לרובנו מתחת לרדאר בזמן שאנחנו עסוקים בלרדת על כהן.

    • צריך לזכור שש"ס ×–×” לא האגודה – ציבור הבוחרים שלהם ×–×” לא החרדים במאה שערים שלא מכניסים טלוויזיה הביתה. רובם דתיים עד מסורתיים, שחיים בקרב החילוניים ורואים מה שהם רואים.
      צריך גם לזכור שזה שאין פריימריז לא אומר שלציבור של ש"ס אין שום השפעה – הרב עובדיה יוסף הוא ×–×” שקובע את הרשימה, אבל הוא לא פועל בחלל ריק. אם ציבור הבוחרים חושב שח"×› אמנון כהן הוא מגן התורה, אז ×—"×› אמנון כהן הופך לדגל שכדאי לנפנף בו, ולא עוד אחד מ-11.

  2. ירדן הגיב:

    קיבלתי את התאוריה עד כה אבל איפה פינס נכנס לסיפור?

    • כאן כבר צריך להכיר את הפרוצדורה של קריאה טרומית להצעת חוק. עולה חבר כנסת, מקריא מהכתב את דברי ההסבר שכתב, כולם מצביעים בעד. אחר כך – בועדה או בקריאות מתקדמות – מתייחסים לחוק לגופו.
      היוצא דופן כאן הוא ח"כ ג'מאל זחאלקה, שדווקא שם לב שהחוק הזה לא תמים, ונמנע.

  3. אלעד הן הגיב:

    כל מילה בסלע.

  4. עדי הגיב:

    כבר עברו בכנסת בעבר חוקים הזויים, וזו לא תהיה הפעם הראשונה או האחרונה.
    במידה ותמשיך השאננות הקיימת בציבור הרחב, בהחלט קיים סיכוי שהחוק יעבור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1002848 דפים נצפים, 85 היום
330315 ביקורים, 64 היום
FireStats icon ‏מריץ FireStats‏